συνταγες

  • κοτόπουλο φιλέτο ή περισσεύματα από ψητό κοτόπουλο Ψιλ/να
  • λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ. Σκόρδο τριμμένη
  • λίγα φρ. ή κονσέρβα μανιτάρια
  • λίγο ζαμπόν ή προσούτο ψιλ/νο ή μπέικον ή τίποτα
  • 2 ντομάτες ψιλ/νες
  • αλάτι, πιπέρι, φρ. βασιλικό
  • 2 φλ/νια μπεσαμέλ (2 κούπες γάλα, 2 κ.σ βούτυρο ή 4 λάδι, 2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ)
  • τυρί τριμμένο

Κρέπες αλμυρές, με τυρί, κοτόπουλο και καλαμπόκι

Για την γέμιση
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
  • Φιλέτο κοτόπουλο 1 τεμ.
  • Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 τεμ.
  • Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Τυρί του τόστ 12 φέτες
  • Καλαμπόκι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βρασμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, τα αυγά που τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει, το αλεύρι σιγά -σιγά, την πρέζα αλατιού και ανακατεύουμε σιγά -σιγά το μείγμα μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη μαργαρίνη. Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε από τον χυλό που φτιάξαμε  (με μια μεσαία κουτάλα) ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού με ένα λεπτό στρώμα, το απλώνουμε στο τηγάνι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη την βάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ κάνουμε το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έχουμε κόψει σε φέτες το φιλέτο κοτόπουλο ,το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αλάτι-πιπέρι και την μουστάρδα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε σε ένα άλλο πλατύ τηγάνι μία – μία κάθε κρέπα που φτιάξαμε μέχρι να ζεσταθεί, απλώνουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι που το έχουμε ήδη βράσει σε νερό, διπλώνουμε την κρέπα και την σερβίρουμε ζεστή. (για 6 άτομα)

Υλικά

  • Χοιρινό 2 κιλά χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο (ή παντσέτα)
  • Καρότα 2
  • Σκόρδο 3 σκελίδες
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
  • Τυρί καπνιστό 200-250 γρ (Μετσόβου με πάπρικα)
  • Μπέικον 4 φέτες
  • Πιπεριά 1 κόκκινη
  • Πιπεριά 1 πράσινη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας ανοίξει το κρέας για ρολό, στην περίπτωση που πάρουμε χοιρινό λαιμό (η παντσέτα δεν χρειάζεται άνοιγμα). Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές , τα καρότα και το τυρί. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο κρέας το μπέικον, τα μπαστουνάκια καρότο-πιπεριές-τυρί, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μαϊντανού -σκόρδου-αλάτι-πιπέρι και το κάνουμε ρολό. Το δένουμε με σπάγκο. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεγαλύτερο από το μέγεθος του ρολού και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε , το αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε με αυτό σφιχτά το ρολό μας. Το τυλίγουμε μετά μέσα σε 2 φύλλα αλουμινόχαρτου και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και το βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά γυρίζοντας το από όλες τις μεριές. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 90 λεπτά. Το  βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε από το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε πάλι στον φούρνο να ροδίσει από όλες τις μεριές (προσοχή να μην ψηθεί πολύ γιατί θα σκληρύνει το κρέας). Το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρεται με πατάτες που έχουμε ψήσει μέσα στο ταψί, ή με τηγανιτές ή ρύζι.

ΥΛΙΚΑ

  • 180γρ. κινόα
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 2 ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κολοκυθάκια
  • χυμό λεμονιού
  • ελαίολαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗΜια γρήγορη και αρκετά εύκολη σαλάτα χωρίς να θέλει πολύ ώρα ετοιμασίας έδειξε σήμερα το πρωί  ο Άκης Πετρετζίκης  μέσα από το “Πρωινό Mou”. Ο chef ετοίμασε Σαλάτα με κινόα, μια διαφορετική και νηστήσιμη συνταγή που  θα καταφέρει να σας ενθουσιάσει. Δείτε την εκτέλεση στο video που ακολουθεί.

Ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, η κινόα, έχει φέτος την τιμητική του, μετά την ανακήρυξη από το ΟΗΕ του 2013, σε «Διεθνές έτος κινόα».

Φύεται κυρίως στη Βολιβία και το Περού και αποκαλείται «χρυσή τροφή», ένας χαρακτηρισμός που επιβεβαιώνεται πλέον από επιστημονικές έρευνες. Αν και συνήθως κατατάσσεται στα δημητριακά, η κινόα ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και δεν έχει γλουτένη.

Συνταγές με κινόα

Κινόα ταμπουλέ

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • ¾ του φλιτζανιού ψιλοκομμένη ντομάτα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • ¼ φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι λεμόνι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε την κινόα σε 2 φλιτζάνια νερό για 20΄ και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ρουφήξει τα υγρά. Σερβίρεται δροσερό.

Κινόα «ριζότο»

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε νερό (3 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν βράσει η κινόα ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πολύχρωμη σαλάτα κινόα

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 ντομάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την κινόα για 15 λεπτά και μετά την ξεπλένουμε καλά στο νερό της βρύσης ώστε να φύγει το φιλμ που περιβάλλει τους σπόρους. Στη συνέχεια, τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά ή περισσότερο αν χρειάζεται. Όταν την αποσύρουμε από τη φωτιά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (εκτός από τη ντομάτα). Αναμειγνύουμε τα λαχανικά με την κινόα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την ντομάτα κομμένη σε κύβους. Ανακατεύουμε τα υλικά, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρεται δροσερή.

 Ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, η κινόα, έχει φέτος την τιμητική του, μετά την ανακήρυξη από το ΟΗΕ του 2013, σε «Διεθνές έτος κινόα».

Φύεται κυρίως στη Βολιβία και το Περού και αποκαλείται «χρυσή τροφή», ένας χαρακτηρισμός που επιβεβαιώνεται πλέον από επιστημονικές έρευνες. Αν και συνήθως κατατάσσεται στα δημητριακά, η κινόα ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και δεν έχει γλουτένη.

Συνταγές με κινόα

Κινόα ταμπουλέ

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • ¾ του φλιτζανιού ψιλοκομμένη ντομάτα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • ¼ φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι λεμόνι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε την κινόα σε 2 φλιτζάνια νερό για 20΄ και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ρουφήξει τα υγρά. Σερβίρεται δροσερό.

Κινόα «ριζότο»

Υλικά (για 2 άτομα)

 6 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε νερό (3 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν βράσει η κινόα ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πολύχρωμη σαλάτα κινόα

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 ντομάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό


Για το ντρέσινγκ

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την κινόα για 15 λεπτά και μετά την ξεπλένουμε καλά στο νερό της βρύσης ώστε να φύγει το φιλμ που περιβάλλει τους σπόρους. Στη συνέχεια, τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά ή περισσότερο αν χρειάζεται. Όταν την αποσύρουμε από τη φωτιά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (εκτός από τη ντομάτα). Αναμειγνύουμε τα λαχανικά με την κινόα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την ντομάτα κομμένη σε κύβους. Ανακατεύουμε τα υλικά, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρεται δροσερή.

Tαϋλανδέζικα Κεφτεδάκια με Σαλάτα Νοοdles, 19/06/2012

Show:
Video Category:
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΤΑΫΛΑΔΕΝΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ NOODLESYΛΙΚΑ:Για τα κεφτεδάκια:
  • 600γρ κιμά (κοτόπουλο – χοιρινό)
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 100γρ τζίντζερ
  • 1 αβγό
  • ½ καυτερή πιπεριά
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • ½ φλιτζάνι chili sauce
  • 4 κ.σ. σουσάμι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ανακατεύουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την πιπεριά και τον κόλιανδρο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίγμα, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.Για τη σαλάτα:
  • 1 πακέτο noodles
  • 1 αγγουράκι
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 50γρ τζίντζερ
  • 4 φρέσκια κρεμμυδάκια
  • 4 κ.σ.  σησαμέλαιο
  • Λίγο κόλιανδρο
  • 6 κ.σ. γλυκόξινη σος
  • Λίγο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Μουλιάζουμε τα noodles σε καυτό νερό για 4’ – 5’ λεπτά και τα σουρώνουμε.Tα ανακατεύουμε με τα λαχανικά όλα ψιλοκομμένα, τα μυρωδικά, το σησαμέλαιο και την σος. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με τους κεφτέδες.

Φαχίτας κοτόπουλο και Γουακαμόλε

Show:
Video Category:
ANNA MARIA BAROUH
ΦΑΧΙΤΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ:
  • 6-8 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο σε λωρίδες)
  • 4 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες)
  • 2 κίτρινες πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες)
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές (κομμένες σε λωρίδες)
  • 3 – 4 κ.σ. ειδικό μιξ μπαχαρικών για φαχίτας
  • 12 – 15 φύλλα τορτίγιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μετά από 2 – 3 λεπτά τις χρωματιστές πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μίγμα από την κατσαρόλα στα φύλλα τορτίγιας και τυλίγουμε.
ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
ΥΛΙΚΑ:
  • 2 αβοκάντο (μαλακά)
  • 2 κρεμμύδια χυμό από 2 λάιμ
  • αλάτι
  • 6 – 8 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

The Yummy Life

Thanks for joining The Yummy Life newsletter!

Now that you’re a member of The Yummy Life Newsletter, you’ll get email updates from me (about one per week) with exclusive tips, and updates about new recipes I post to The Yummy Life.

Also, as promised, you get a free copy of my eBook just for signing up. Click the link below to open the PDF file. From there you can print it, or save it to your computer.

Click here to download the eBook: 21 Amazing & Healthy Salad and Dressing Recipes.

Have a yummy day!

-Monica

For your records, here is a copy of the information you submitted to us…

The Yummy Life Newsletter

I’ve made and eaten a lot of egg casseroles in my day. Trouble is, most egg casserole recipes are loaded with some combination of cheese, potatoes, and bread. (Translation: loaded with calories and carbs.) So, I’ve been experimenting for awhile in pursuit of a lightened up yet flavorful egg casserole. The results are in my new post: 4 Easy & Healthy Blender Yogurt Egg Puff Casseroles.These 4 recipes are packed with flavor and nutrition, and considerably lower in calories and naughty ingredients. At under 150 calories per serving, these couldn’t be easier to make. Combine ingredients in a blender and pour them over veggies in a baking dish. Bake and serve. Easy peasy and yummy, too!
Click here for the full post Make it a Yummy day!
Monica

Easy breakfast or brunch sides

Did you know it’s easier, tidier, and healthier to bake bacon? No more messy, greasy, skillet frying!
How to Bake Bacon
These individual hash browns are easy & delish. They bake at the same temp as the egg puff casseroles, so they can be baked simultaneously.
Parmesan Hash Brown Cups


• Χρόνος προετοιµασίας: 5’
• Για 2 άτοµα

Yλικά

• 2 µπισκότα σοκολάτας γεµιστά
• 4 κ.σ. κατεψυγµένα κόκκινα φρούτα του δάσους
• 2 µπάλες παγωτό σοκολάτας
• ½ κουβερτούρα σε κοµµατάκια
• 1 κ.γ. βούτυρο
• 4 κ.σ. γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

Βάζουµε σε ένα γυάλινο µπoλ την κουβερτούρα, το βούτυρο και το γάλα και τα λιώνουµε σε µπεν µαρί ή στoν φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ένταση.
Ανακατεύουµε απαλά µέχρι να γίνει µια γυαλιστερή σος και αφήνουµε το µείγµα σκεπασµένο σε χλιαρό µέρος.
Βάζουµε σε κάθε ποτήρι από 2 κουταλιές κόκκινα φρούτα κατευθείαν από την κατάψυξη. Σπάµε τα µπισκότα µέσα στα ποτήρια και βάζουµε από πάνω µία µπάλα παγωτό.
Περιχύνουµε µε τη χλιαρή σος και σερβίρουµε αµέσως.

ΜΠΙΦΤΕΚΟΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΙΚΟ ΜΕ ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

Για το τύλιγμα:
Ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Σταρένιο
Κέτσαπ, Μουστάρδα ή Μαγιονέζα προαιρετικά
Πιπέρι καυτερό προαιρετικά

Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα
1 κολοκύθι
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγα κλαράκια δυόσμο
Λίγα κλαράκια μαϊντανό
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο

Για τη σως γιαουρτιού:
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. μουστάρδα
Λίγα κλαράκια μαϊντανό
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τρίβουμε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μια μεγάλη ντομάτα και ένα κολοκύθι. Προσθέτουμε χοντροκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, τριμμένη φρυγανιά, κύμινο, πάπρικα γλυκιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ξύδι και λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και πλάθουμε μακρόστενα μπιφτεκάκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή σε τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κύμινο και μπόλικο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μια φέτα σταρένιο ψωμί του τόστ, την πιέζουμε ελαφρά με έναν πλάστη ώστε να μοιάζει με πιτούλα, βάζουμε στο κέντρο ένα μπιφτεκάκι, λίγη σάλτσα γιαουρτιού, κέτσαπ ή μουστάρδα και λίγο καυτερό πιπέρι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: